0
  • Plantinavias unika transporter

Plantinavias unika transporter

 transport-plantinavia

Vår metod

Vi satsar på snabba transporter. Allt för att den uppgrävda häckplantan ska utsättas för minimalt med stress och kunna fortsätta att växa utan tid att behöva återhämta sig. Så här gör vi.

1. Deadline för att lägga en order är onsdagar, ibland i mån av plats kan vi ta emot en order på en torsdag. Efter det planerar vi resrutten för lastbilen. Beställda plantor grävs upp från sin plats på odlingen på måndag morgon.

2. Plantorna grävs upp av våra medarbetare med hjälp av grävmaskiner. De placeras i speciella boxar som gör att man kan bära växterna utan att de skadas. De träd som är högre än två meter lastas på ett annat sätt för att få plats på transportbilarna. Nu börjar resan direkt hem till din trädgård!

3. Häckplantorna färdas nu från Holland till Sverige, du kan via internet följa lastbilen från start till mål. Vår chaufför håller kontakt med dig och estimerar en ankomsttid.

4. Mellan 24-48 timmar tar det från att plantorna har grävts upp till att de kan vara nergrävda i jorden i din trädgård. Vi vet inga andra som gör såhär och det är vi stolta över.

Hur gör andra leverantörer?

De vanliga är att häckväxter startar sin avresa från Holland eller Polen, när de sedan når Sverige lastas de av på en “hämtningsplats”. Där kan de ibland stå länge innan de blir sålda eller upphämtade för vidare transport. Det som påverkar plantan negativt är att det kan ta lång tid innan de slutligen planteras. I många fall behöver de tid att återhämta sig och tillväxten står helt still på grund av den stress som rotklumpen och plantan utsatts för.

Växternas välmående och kvalitet i fokus

Rotklumparna är känsliga och ska inte dunsas runt. När de lastas flera gånger är risken högre att rotklumpen skadas. Därför satsar Plantinavia på transport direkt till kundens trädgård, det kostar oss lite mer – men med minskad stress fortsätter häckplantorna att växa som inget hänt.

Vill du läsa om våra kunders upplevelser? Kika här.