0
  • Häggmispel (Amelancier)

Häggmispel (Amelancier)

fr. 120 kr

amelancier lamarckii c5

Blommorna blommar i april / maj. Dessa blir på våren en viktig näringskälla för bin. Under hösten är de blå-svarta bären en sann njutning för fåglarna. För människor kan bären användas till saft, sylt eller torkas. Den är mycket härdig, motståndskraftig mot hårt väder och klarar även torka väldigt bra.

1 Välj Odlingssätt

2 Välj Kvalitet

3 Välj Höjd

4 Hur tätt vill du plantera

Direkt insynsskydd (3 st. p / mtr)
Antal >50 >100 >150 >200
Pris per styck1201029996
Nollställ

Offert

Sommaruppehåll, nästa leveransvecka: vecka 37

  • Vecka 37
  • 1-7

Få din offert direkt via mejl för Häggmispel (Amelancier)


PLANTERA HÄGGMISPEL

Häggmispel (amelancier lamarckii) växer bäst i fuktig och sur jord, men klarar även näringsfattig eller kalkrik jord bra eftersom den anpassar sig lätt till markförhållandena. Sol eller halvskugga spelar ingen roll. Den tål även frost. Endast alltför blöt mark kan göra så att den får problem.
Häggmispel kan även planteras på en balkong i stora krukor.

häggmispelhäck
Hög buske av häggmispelhäck

 

NÄR SKA MAN KLIPPA HÄGGMISPEL

Om trädet börjar bli kalt nertill kan du beskära den efter blomningen. Avlägsna de gamla grenarna så att plantan återigen får mer ljus. Om du vill ha en formklippt häck bör du beskära dina plantor redan från början. Låt topparna vara tills du är nöjd med höjden på din häck.

VAD KAN JAG GÖRA MED HÄGGMISPELNS BÄR?

Av bären kan du göra sylt. På grund av deras höga innehåll av pektin behöver du lägga till ett gelningsmedel. De kan också blandas med andra frukter. De kan även torkas och senare används i kakor eller kompotter eller till vin och saft. Smaken påminner lite om blåbär. Frukterna är rika på vitamin A.

häggmispel (amelancier lamarckii)
häggmispel (amelancier lamarckii) blommor i trädgård

Visa zonkarta

Visa Zonkarta

Video's