0
  • Hybrididegran ‘Hillli’ (Taxus Media ‘Hillii’)

Hybrididegran ‘Hillli’ (Taxus Media ‘Hillii’)

fr. 250 kr

Taxus Hybrididegran 'Hillii' 100cm
Hybrididegran hillii 150cmhybrididegran hillii (taxus media hillii)hybrididegran 80 100cm

Plantinavias hybrididegran Hillii är verkligen ett fenomen. Vi är kända för att leverera plantor av toppkvalitet och som inte går att hitta hos lokala återförsäljare. Också på välkända svenska bloggar blir våra hybrididegraner beskrivna som toppkvalitet plantor till ett skarpt pris som ger dig ett direkt resultat. Om du jämför olika leverantörers priserna på idegran tänk då också på att också jämföra kvalitén. Våra taxus Hillii är efter att de planterats verkligen en prydnad för varje trädgård.

1 Välj Odlingssätt

2 Välj Kvalitet

3 Välj Höjd

4 Hur tätt vill du plantera

Direkt insynsskydd (3 st. p / mtr)
Antal >40 >100 >200 >300
Pris per styck250225219213
Antal >30 >60 >120 >180
Pris per styck280252245238
Antal >20 >45 >90 >135
Pris per styck360324315306
Antal >25 >50 >100 >150
Pris per styck310279271264
Nollställ

Offert

Sommaruppehåll, nästa leveransvecka: vecka 37

  • Vecka 37
  • 1-5

Få din offert direkt via mejl för Hybrididegran ‘Hillli’ (Taxus Media ‘Hillii’)


Utseendemässigt är denna idegran speciellt känd för sina mörkt gröna barr som bildar en mycket vacker tät häck. Taxus media hillii är en hanklon och honklonen i taxus media familjen heter taxus media hicksii. Den enda skillnaden är bären som växer på hicksiin men inte på hilliin. Eftersom taxus media hillii är en långsamt växande planta behöver du endast beskära den en gång per år, innan årets längsta dag i juni. Beträffande yta och mark kan din hybrididegran växa överallt men den föredrar en organisk och sur jord där den gör sig bäst.

Plantinavia levererar din hybrididegran direkt från vår odling till ditt hem så att du kan vara säker på att få en färsk produkt, De har inte varit ur jord i flera veckor eller packade i ett växthus , som du ofta kan se hos ditt lokala trädgårdscenter. Vi står för kvalitet! Plantorna blir regelbundet omplanterade och kommer att utvekla massor av små “hår”rötter som kommer göra det lättare för plantan att anpassa sig till sin nya miljö. Plantorna blir regelbundet klippta här på våran odling och tillåter plantorna att växa sig vackra och täta och ge dem mycket längre livslängd.

PLANTERING:

Våra idegranar levereras färska från odlingen i säckväv. Storleken på roten beror på storleken på trädet och varierar från 30 cm till 60 cm i diameter. Se alltid till att ha grävt ett planteringsdike i förväg som är ca 20 cm bredare och djupare än roten och blanda jorden väl. Vid dålig genomtränglighet se till att ha dränage så överflödigt vatten ( regn ) kan rinna bort. Plantera idegranen så snabbt som möjligt efter att den har blivit levererad. Blanda jorden från din trädgård med en speciell planteringsjord som innehåller kompost och näring så din idegran får en näringsrik start. Fyll diket med vatten så att rötterna kan suga åt sig. Använd en droppslang/sprinkler med tidsklocka som sörjer för en balanserad bevattning 2 till 3 gånger i veckan.

SKÖTSEL:

Idegranen kräver inte mycket skötsel, men sammansättningen av fukt och luft måste balanseras. Till exempel, Det finns inte tillräckligt med luft i blöt jord och det hindrar rötterna från att utvecklas. Resultatet skulle orsaka föruttnelse av rötterna som skulle leda till att din planta dör. Det finns bra jordprodukter tillgängliga som är särskilt anpassade för idegranar. De innehåller rätt näringsämnen i rätt propotioner. Du bör också överväga att gödsla din idegran. Detta glöms ofta bort eller avfärdas som oviktigt. Speciellt för dessa växter är det av avgörande betydelse att ge dem tillräckligt med näring eftersom det finns mycket konkurrens i din trädgård.

Idegranen växer långsamt och kan beskäras en gång om året för att skapa en trevlig tät fyrkantig häck. Använd alltid rätt redskap för underhåll och klippning. Se till att ditt verktyg är vasst och rent. Detta förhindrar fransiga sår och sjukdomar.

Visa zonkarta

Visa Zonkarta

Video's

Hybrididegran Hillii 120cm