0
  • Idegran (Taxus Baccata)

Idegran (Taxus Baccata)

fr. 204 kr

idegran taxus baccata
idegran detailfullvuxen idegranshäck

Den vanliga idegranen (taxus baccata) växer snabbare än hybrididegranen. Var medveten om att denna idegranssort är mer känslig än hybrididegranen. Kolla därför i vilken växtzon du befinner dig före du gör dit val. Efter att ha planterat vår idegran baccata har du direkt en vacker vintergrön häck: du får vackert, perfekt odlade idegranplantor som du inte hittar i ditt lokala trädgårdscenter (enligt några av våra kunder).

1 Välj Odlingssätt

2 Välj Kvalitet

3 Välj Höjd

4 Hur tätt vill du plantera

Direkt insynsskydd (3 st. p / mtr)
Antal >35 >60 >120 >160
Pris per styck204184179173
Antal >25 >50 >100 >150
Pris per styck223201195190
Antal >25 >40 >80 >120
Pris per styck290261254247
Antal >15 >30 >60 >90
Pris per styck497447435422
Antal >12 >20 >40 >80
Pris per styck597537522507
Antal >6 >15
Pris per styck35003250
Nollställ

Offert

Sommaruppehåll, nästa leveransvecka: vecka 37

  • Vecka 37
  • 1-3(4)

Få din offert direkt via mejl för Idegran (Taxus Baccata)


Idegranen passar väldigt bra för att åstakomma en tät fyrkantig vintergrön häck med ett regelbundet utseende.  Det är inte för inte som denna gran även är känd som kungen av häckar. En stor fördel för idegranen är att, till skillnad från till exempel barrträd, kan den placeras under andra träd utan problem.

Idegranen är en långsamt växande häckplanta och är därför lite dyrare än till exempel en Laurel eller en conifer men i gengäld får du en ytterst vacker och hållbar häck. Dom nya sticklingarna på idegranen innehåller Baccatin. Denna substans används för produktion av taxol, en viktig medicin för behandling av cancer.

Idegranen är nästan fri från underhåll. När du planterar idegranen är det väldigt viktigt att se till att jorden är väldränerad. När rötterna står förlänge i vatten kommer idegranen anta en orange färg och till slut dö om inga åtgärder vidtas. Så se till att ha en väldränerad jord. Det räcker att gödsla idegranen en gång per år,  Gör så på stammen och det kommer ge dig ett lyft för hela växtsäsongen.

Plantinavia levererar din idegran direkt från vår odling till ditt hem så att du kan vara säker på att få en färsk produkt, De har inte varit ur jord i flera veckor eller packade i ett växthus , som du ofta kan se hos ditt lokala trädgårdscenter. Vi står för kvalitet! Plantorna blir regelbundet omplanterade och kommer att utvekla massor av små “hår”rötter som kommer göra det lättare för plantan att anpassa sig till sin nya miljö. Plantorna blir regelbundet klippta här på våran odling och tillåter plantorna att växa sig vackra och täta och ge dem mycket längre livslängd.

PLANTERING:

Våra idegranar levereras färska från odlingen i säckväv. Storleken på roten beror på storleken på trädet och varierar från 30 cm till 60 cm i diameter. Se alltid till att ha grävt ett planteringsdike i förväg som är ca 20 cm bredare och djupare än roten och blanda jorden väl. Vid dålig genomtränglighet se till att ha dränage så överflödigt vatten ( regn ) kan rinna bort. Plantera idegranen så snabbt som möjligt efter att den har blivit levererad. Blanda jorden från din trädgård med en speciell planteringsjord som innehåller kompost och näring så din idegran får en näringsrik start. Fyll diket med vatten så att rötterna kan suga åt sig. Använd en droppslang/sprinkler med tidsklocka som sörjer för en balanserad bevattning 2 till 3 gånger i veckan.

SKÖTSEL:

Idegranen Taxus baccata kräver inte mycket skötsel, men sammansättningen av fukt och luft måste balanseras. Till exempel, Det finns inte tillräckligt med luft i blöt jord och det hindrar rötterna från att utvecklas. Resultatet skulle orsaka föruttnelse av rötterna som skulle leda till att din planta dör. Det finns bra jordprodukter tillgängliga som är särskilt anpassade för idegranar. De innehåller rätt näringsämnen i rätt propotioner. Du bör också överväga att gödsla din idegran. Detta glöms ofta bort eller avfärdas som oviktigt. Speciellt för dessa växter är det av avgörande betydelse att ge dem tillräckligt med näring eftersom det finns mycket konkurrens i din trädgård.

Generellt beskärs idegranen två gånger per år för att skapa en trevlig tät fyrkantig häck. Första gången innan den längsta dagen på året i Juni  och andra gången i September.  Du behöver även beskära den när du planterar den. Använd alltid rätt redskap för underhåll och klippning. Se till att ditt verktyg är vasst och rent. Detta förhindrar fransiga sår och sjukdomar.

Visa zonkarta

Visa Zonkarta

Video's

Idegran Taxus Baccata 175cm

Idegran 150cm