0
  • Lagerhägg Caucasica (Prunus Laur. ‘Caucasica’)

Lagerhägg Caucasica (Prunus Laur. ‘Caucasica’)

fr. 126 kr

Lagerhägg Caucasica

Lagerhägg caucasica är en tät, vintergrön buske som vanligtvis växer snabbt och är väldigt stark. Det fina med detta träd är att dess styrka kombineras med ett tilltalande utseende. Lagerhägg caucasica används ofta i parker. I privata trädgårdar används den till häck eller som solitär.

1 Välj Odlingssätt

2 Välj Kvalitet

3 Välj Höjd

4 Hur tätt vill du plantera

Direkt insynsskydd (3 st. p / mtr)
Antal >50 >90 >180 >270
Pris per styck126113110107
Antal >35 >45 >90 >170
Pris per styck232209203197
Antal >25 >35 >70 >140
Pris per styck308277270262
Nollställ

Offert

Sommaruppehåll, nästa leveransvecka: vecka 37

  • Vecka 37
  • 1-3

Få din offert direkt via mejl för Lagerhägg Caucasica (Prunus Laur. ‘Caucasica’)


HUR STOR BLIR LAGERHÄgg CAUCASICAN?

Lagerhägg caucasica har ett upprätt växtsätt och kan bli cirka tre meter hög. Bladen är långa och smala.

ÄR DENNA LAGERHÄGG VINTERGRÖN?

Redan i januari kan den bilda sina vita blommor. De öppnar sig sedan på våren och växer i graciösa klasar. Lagerhägg caucasica doftar ljuvligt. Senare under året kan den återigen utveckla blommor. Från augusti växer de ungefär en centimeter stora frukterna fram. De är nästan svarta i färgen och giftiga. Genom korsning finns det numera många olika slags arter av lagerhägg.

LAGERHÄGG VILKA TYPER FINNS DET?

Släktet Lagerhägg är enormt. Körsbärsträdet hör dit, men också syren, plommonträd, aprikos och persika och många fler. Vad de alla har gemensamt är stenfrukten, frukt vanligtvis med en kärna. Många arter är härdig här, men kan lida vid sen vårfrost, som ofta förstör de vackra blommorna. Hängande grenar och vackra blommor på våren ger en idyllisk syn.

I VILKEN JORDMÅN TRIVS CAUCASICA?

Lagerhägg caucasica är inte så känslig när det gäller jord, en vanlig bra trädgårdsjord som förbättrats är tillräckligt duger gott. Det finns flera sjukdomar som kan drabba detta träd, men i praktiken behöver man sällan göra något åt det.

HUR BESKÄR JAG CAUCASICA?

Totalt sett behövs inte mycket beskärning. Om du vill beskära, görs det bäst efter blomningen. Den snabba tillväxten och styrkan hos lagerhägg kan se till att denna buske snabbt når rätt storlek eller blir alldeles för stor. Genom att regelbundet klippa den håller du den i schakt. Beskärning endast i de två växtsäsongerna. I mars kan den skäras ner kraftigt vid behov. Du kan skära ända ner till den gamla veden, vilket är att föredra efter frostskador. En hård beskärning kan bättre fördelas över två till tre år, men det är inte nödvändigt. Häcken kan du forma genom beskärning i juni efter den första perioden av tillväxt och i september efter den andra tillväxtperioden.

Visa zonkarta

Visa Zonkarta

Video's

Lagerhägg Caucasica 150cm

Lagerhägg Caucasica 200cm (Prunus Laur. Caucasica)