0
  • Lagerhägg Etna (Prunus Laur. ‘etna’)

Lagerhägg Etna (Prunus Laur. ‘etna’)

fr. 265 kr

lagerhägg etna
prunus laurocerasus anbri blådlagerhägg etnaLagerhägg Etna Stor

Lagerhägg etna är vår populäraste lagerhägg. Den växer väldigt kompakt och har otroligt vackra glänsande löv. Kontakta oss om du vill se planterade lagerhäggshäckar i din närhet så att du får en ide om vår fina kvalitet. Kolla in våra prisvärda lagerhägg etna priser och höjder nedan.

1 Välj Odlingssätt

2 Välj Kvalitet

3 Välj Höjd

4 Hur tätt vill du plantera

Direkt insynsskydd (3 st. p / mtr)
Antal >40 >80 >160 >240
Pris per styck265239225212
Nollställ

Offert

Fraktfritt söder om linjen Karlstad – Uppsala. Nästa leverans: våren 2018

  • Vecka 37
  • 1-3

Få din offert direkt via mejl för Lagerhägg Etna (Prunus Laur. ‘etna’)


Letar du efter ett vintergrönt träd med färg? Denna typ av lagerhägg etna får bronsfärgade röda blad på våren och sommaren. Tack vare sitt kompakta växtsätt, är den också lätt att hålla i schack.

Lagerhägg Etna Häck 100cm Åkersberga
Lagerhägg Etna Häck av 100cm

VAD KÄNNETECKNAR LAGERHÄGG ‘ETNA’?

Denna Lagerhägg tillhör familjen av “körsbärsträd, precis som till exempel körsbär, plommon och persika hör till. Lagerhägg ‘Etna’ har mörkgröna, blanka blad. Det är en vintergrön växt som på våren får vita, doftande blommor. Efter blomningen kommer det röda bär som så småningom blir svarta. De är inte ätbara men fåglarna älskar dem. Etna skiljer sig från dess släktingar genom sitt kompakta växtsätt. De nya bladen har en brons-röd färg som sticker ut fint bland de gröna bladen, som redan sitter på plantan.

HUR PLANTERAR DU LAGERHÄGG ETNA?

Det bästa läget för “Etna” är en plats i solen eller halvskugga. Innan plantering är det viktigt att du först luckrar upp jorden. Lossa jorden väl med en skarp spade. Även långt ner i diket måste jorden lossas ordentligt. Använd planteringsjord för träd och buskar och blanda med den befintliga jorden från planteringsgropen. Plantera inte för djupt: inte djupare än rotklumpen är hög. Ta bort krukan och placera plantan i mitten av diket, fyll på med jord och stampa till jorden med foten. Arbeta runt med en kratta och ge vatten vid torr jord..

Prunus_Laur-Etna_Close2

HUR BESKÄR JAG LAGERHÄGG ETNA OCH VAD HAR DEN MER FÖR BEHOV?

Lagerhägg “Etna” är lätta att beskära. Detta görs bäst strax efter blomningen. Användning en sekatör och inte en häcksax. Om du klipper bladen, kommer dem att få fula torkade kanter. Beskär inte på en solig dag eftersom grenarna då kan brännas. Dessutom, beskär inte vid frost. Eftersom trädet inte gillar kalkrik jord, är det klokt att ibland lägga ut torv runt plantan.

KÖP I VÅR WEBBSHOP

Vi på Plantinavia kan leverera din Lagerhägg färsk direkt från vår odling. På måndagar gräver vi upp beställda plantor och lastar dem i lastbilen. En, högst två dagar senare kommer din lagerhägg Etna hem till dig och du kan njuta av en vacker, kompakt växande häck.

Har du frågor? Ring kostnadsfritt på 020-117 771 eller maila på info@plantinavia.se

Visa zonkarta

Visa Zonkarta

Video's