0
  • Lagerhägg ‘Novita’ (Prunus Laur. ‘Novita’)

Lagerhägg ‘Novita’ (Prunus Laur. ‘Novita’)

fr. 126 kr

Lagerhägg Novita
lagerhägg novita blådlagerhägg prunus novita 175lagerhägg novita 150

Novita är nästan precis likadan som den välkända Rotundifolia förutom 2 stora skillnader: Novitan är mycket tåligare för vintern och mindre mottaglig för sjukdomar. Det är därför lätt att anta att lagerhägg Novita kommer att gå om Rotundifolia i popularitet.

1 Välj Odlingssätt

2 Välj Kvalitet

3 Välj Höjd

4 Hur tätt vill du plantera

Direkt insynsskydd (3 st. p / mtr)
Antal >50 >90 >180 >270
Pris per styck126113107104
Antal >35 >45 >90 >170
Pris per styck232209197186
Antal >25 >35 >70 >140
Pris per styck308277262246
Antal >20 >30 >50 >100
Pris per styck460414391368
Antal >10 >20 >30 >50
Pris per styck480432408384
Nollställ

Offert

Sommaruppehåll, nästa leveransvecka: vecka 37

  • Vecka 37
  • 1-3

Få din offert direkt via mejl för Lagerhägg ‘Novita’ (Prunus Laur. ‘Novita’)


LAGERHÄGGEN NOVITA ÄR EN AV DE STARKASTE LAGERTRÄDEN

Lagerhägg Novita har fina glansiga gröna blad, även på vintern. På grund av den kompakta tillväxten och de ovalformade löven en vacker kompakt häck kan skapas för direkt avskildhet.

Dess bär växer på hösten och lockar till sig fåglar till din trädgård. Till våren kan du njuta av en vacker blomning.

Novita växer snabbt så för att förhindra igenväxt rekomenderas att klippa den två gånger per år. En gång innan årets längsta dag i Juni och en gång till på hösten.

Lagerhäggen Novita är generellt väldigt lätt att sköta och är väldigt resistent mot kyla och sjukdomar.

Plantinavia levererar din lagerhägg direkt från vår odling till ditt hem så att du kan vara säker på att få en färsk produkt, De har inte varit ur jord i flera veckor eller packade i ett växthus , som du ofta kan se hos ditt lokala trädgårdscenter. Vi står för kvalitet! Plantorna blir regelbundet omplanterade och kommer att utveckla massor av små “hår”rötter som kommer göra det lättare för plantan att anpassa sig till sin nya miljö. Plantorna blir regelbundet klippta här på våran odling och tillåter plantorna att växa sig vackra och täta och ge dem mycket längre livslängd.

PLANTERING

 

Våra lagerhäggar levereras färska från odlingen i säckväv. Storleken på roten beror på storleken på trädet och varierar från 25 cm till 40 cm i diameter. Se alltid till att ha grävt ett planteringsdike i förväg som är ca 20 cm bredare och djupare än roten och blanda jorden väl. Vid dålig genomtränglighet se till att ha dränage så överflödigt vatten (regn) kan rinna bort. Plantera lagerhäggen så snabbt som möjligt efter att den har blivit levererad. Blanda jorden från din trädgård med en speciell planteringsjord som innehåller kompost och näring så din hägg får en näringsrik start. Fyll diket med vatten så att rötterna kan suga åt sig. Använd en droppslang/sprinkler med tidsklocka som sörjer för en balanserad bevattning 2 till 3 gånger i veckan.

SKÖTSEL

Lagerhäggen kräver inte mycket skötsel, men sammansättningen av fukt och luft måste balanseras. Till exempel, Det finns inte tillräckligt med luft i blöt jord och det hindrar rötterna från att utvecklas. Resultatet skulle orsaka föruttnelse av rötterna som skulle leda till att din planta dör. Det finns bra jordprodukter tillgängliga som är särskilt anpassade för lagerhägg. De innehåller rätt näringsämnen i rätt propotioner. Du bör också överväga att gödsla din lagerhägg. Detta glöms ofta bort eller avfärdas som oviktigt. Speciellt för dessa växter är det av avgörande betydelse att ge dem tillräckligt med näring eftersom det finns mycket konkurrens i din trädgård

Generellt beskärs lagerhäggen två gånger om året för att skapa en fin tät fyrkantig häck. Beskär den första gången i Juni före årets längsta dag och andra gången i September. Du måste också beskära dem när du planterar dem. Använd alltid rätt redskap för underhåll och klippning. Se till att ditt verktyg är vasst och rent. Detta förhindrar fransiga sår och sjukdomar.

Visa zonkarta

Visa Zonkarta

Video's

Lagerhägg Novita 150cm (Prunus Laur. Novita)